BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csendes nyári napon stagnáltak a piacok

Nem hogy rekorddöntést, de még jelentősebb elmozdulást sem produkáltak tegnap a Budapesti Értéktőzsde részvényindexei.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe mindössze 0,1 százalékkal mozdult el tegnap, és a szinte stagnálást jelentő emelkedés után 35 750 ponton zárt, 10,3 milliárd forintos forgalom mellett. A BUX záróértéke az OTP egyhetes emelkedés utáni korrekciót jelentő, 0,7 százalékos gyengülésének és a Mol 1 százalékos drágulásának az eredményeként alakult ki.

Fotós: Földi D. Attila

A Richter árfolyama 0,1, a Magyar Telekomé 0,2 százalékkal kúszott feljebb. A legnagyobb, 3,5 milliárd forintos forgalom a 6,5 százalékkal 231 forintra ugró Opimusban volt. A Konzum tegnap is 20 százalékkal ralizott, így a NordTelekommal és a BIF-fel együtt a nap nyertesei közé került. A 13 millió forintos forgalom mellett 2,9 százalékkal zuhanó Graphisoft Park lett a nap legnagyobb vesztese.

A BÉT zárás után közölte, hogy tőzsdetagságot és a részvényszekcióban kereskedési jogot adtak a londoni Interactive Brokersnek. Az európai börzéken az eladók voltak többségben, 0,1-0,5 százalékos mínuszban zártak a főbb indexek. Az amerikai piacok vegyes képet mutattak lapzártakor. A piacoknak Janet Yellen Fed-elnök mai, féléves beszámolója adhat határozottabb irányt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.