BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tankönyv fejleszti a fiatalok pénzügyi tudatosságát

Az általános iskolás gyerekek pénzügyi tudatosságának fejlesztését segítő tankönyvet adott ki a Pénziránytű Alapítvány.

Fontos az általános iskola 7-8. osztályában tanuló gyerekek pénzügyi tudatosságának fejlesztése, hiszen már ők is gazdálkodnak, zsebpénzt kapnak, illetve gyűjtenek céljaik elérésére, ebben segít a Pénziránytű Alapítvány által készített „Küldetések a pénz világában” című tankönyv – mondta Merényi Zsuzsanna, az alapítvány oktatási igazgatója pénteken az M1 aktuális csatornán.

Az oktatási igazgató szerint a gyerekeken keresztül a családok is tanulnak. A tankönyvben olyan témákkal foglalkoznak, amelyek egy család életében is fontosak lehetnek, így például a pénz korszerű kezelésével, illetve a családi költségvetés kiadásaival és bevételeivel. Merényi Zsuzsanna közölte: idén az általános iskolák 60 ezer példányban rendelték meg ingyenesen a tankönyvet. Felidézte, hogy az alapítvány tavaly a középiskolásoknak készített hasonló témában tankönyvet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.