BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A BÉT tőzsdére segíti a kreatív magyar vállalatokat

Együttműködésre lépett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatal (SZTNH) annak érdekében, hogy a rendelkezésre álló eszközeikkel támogassák az innovatív magyar vállalatok megjelenését a tőzsdén – olvasható a Budapesti Értéktőzsde közleményében.

A BÉT és az SZTNH kooperációja többek között azt kívánja elősegíteni, hogy a magyar innovatív gazdasági szereplők minél eredményesebben tudják hazánkban és exportpiacaikon bejegyeztetni és hasznosítani a szellemi tulajdonnal kapcsolatos jogaikat, ezzel versenyelőnyt szerezzenek, így növeljék eladásaikat és a vállalat értékét.

Łuszcz Viktor a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnöke és Végh Richárd, a BÉT elnök-vezérigazgatója
Fotó: BÉT

A közös munka során a szervezetek tanácsadást, oktatást nyújtanak a tőzsdére lépni kívánó vállalatoknak, valamint kölcsönösen jelzik egymásnak a piaci szereplők kutatás-fejlesztési és innovációs területen felmerülő igényeit.

Az ötletből a szellemi tulajdonvédelem által lesz üzleti siker. A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál lehet megtenni azokat a szabadalmi, design és védjegybejelentéseket, amikből hazai és nemzetközi monopoljogok keletkeznek.

– mondta Łuszcz Viktor, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnöke a megállapodás aláírása után.

„A Budapesti Értéktőzsde stratégiájának fontos eleme, hogy támogassa és ösztönözze az innovatív vállalatokat, annak érdekében, hogy azok valamilyen formában megjelenjenek a Budapesti Értéktőzsdén.

A rendelkezésre álló eszközeink hatását maximalizálja a most létrejött együttműködés. A BÉT, valamint a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának tapasztalatait, gyakorlatát ötvözve egy az eddigieknél hatékonyabb eszközrendszert tudunk alkalmazni a vállalatok megszólítása során” – tette hozzá Végh Richárd, a BÉT elnök-vezérigazgatója.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.