BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Összefog a pénzügyi szakoktatás két hazai központja

A központok az együttműködés keretében a szinergiák kihasználását célozva dolgoznak majd együtt.

Együttműködik a hazai pénzügyi továbbképzés elősegítése érdekében a Budapest Institute of Banking (BIB) és a Nemzetközi Bankárképző Központ.

A több mint 30 éves múltra visszatekintő, 28 pénzintézet által alapított Bankárképző és az Magyar Nemzeti Bank (MNB), valamint az általuk és a Budapesti Értéktőzsde által 2017-ben alapított BIB az együttműködés keretében a szinergiák kihasználását célozva dolgozik majd együtt

– mondta el Fábián Gergely és Öcsi Béla, a két intézmény vezérigazgatója. Hangsúlyozta, a BIB létrehozása a Magyar Nemzeti Bank stratégiájába illeszkedik.

A szervezet 2017. vége óta mintegy 600 fő oktatását végezte el, emellett a BIB a hatósági OKJ képzések terén is megjelent. Az eddigi szerződések alapján mintegy 1500 fő hatósági vizsgára felkészítő oktatását végzi a szervezet, a BIB MiFid II. alapján induló e-learning képzéseiket eddig nagyjából 5000 fő vette igénybe.

Öcsi Béla tájékoztatása szerint az immár hat fős menedzsment által tulajdonolt Bankárképző tavalyi nagyjából 400 millió forintos bevételeinek több, mint fele már tanácsadásból jön az oktatás mellett. Az intézménynek erőssége az, hogy nem csak a pénzügyi szektor tagjai között, hanem az egyetemeken is komoly kapcsolatokkal bír.

Emellett számos nemzetközi projektben is részt vesznek s külföldi szakembereknek is szerveznek képzéseket itthon és más országokban is – személyesen vagy épp e-learning formában.

A BIB mintegy 140 oktatóval rendelkezik, és egyedülálló tapasztalatokkal bír a kockázatkezelési területen, hiszen a jegybanki szakértők (akiknek jó része oktat is a BIB-ben) részt vesznek az európai szabályozási fórumokon és első kézből tudnak tájékoztatni a hazai felügyeleti munka prioritásairól.

Közös cél az is – hangsúlyozta a két intézmény vezetője -, hogy a felhalmozott tapasztalatok révén Budapestet közösen a pénzügyi oktatás egyik európai központjává fejlesszék. Ennek elérésére közös tematikákat dolgoznak ki – mondta a két vezérigazgató.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.