BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Felfüggesztették a Futuraqua részvényeinek kereskedését

A FuturAqua maga kérelmezte részvényi kereskedésének a felfüggesztését.

Felfüggesztette a FuturAqua Ásványvíztermelő és Vagyonkezelő Nyrt. törzsrészvényeinek tőzsdei kereskedését kedden délután 14 órától a tőzsdenap végéig a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) vezérigazgatója – tette közzé a BÉT a honlapján.

Az indoklás szerint a FuturAqua maga kérelmezte részvényi kereskedésének a felfüggesztését, mivel olyan tájékoztatást kíván közzétenni, amely az általa kibocsátott értékpapírok árfolyamát jelentős mértékben befolyásolhatja.

Fotó: Shutterstock

Amennyiben a kibocsátó értékpapírjainak kereskedését befolyásoló információ a felfüggesztés időtartamának vége előtt a tőzsdei szabályoknak megfelelően nyilvánosságra kerül, a tőzsde vezérigazgatója a törzsrészvények és a kapcsolódó származtatott eszközök kereskedését határozattal visszaállíthatja.

Fókuszban a tokenizációs folyamat

A FuturAqua rendkívüli közgyűlést hívott össze január 21-re, amelyen elsőként az Erdős Richárd Zoltán felügyelőbizottsági és auditbizottsági tag által felajánlott, 150 milliós hitelkeretről dönthetnek a részvényesek. Az igazgatóság ezt a konstrukciót tartja legkedvezőbbnek a cég rövid távú finanszírozási igényeinek fedezésére. A felajánlott hitelkeret szabad felhasználású, kamat- és költségmentes, a szerződéskötéssel nem keletkezik automatikus lehívási kötelezettség.

Az igénybe vett kölcsön visszafizetése legkésőbb 2020. május 31. napján lenne esedékes, mégpedig a társaság által kibocsátani tervezett watereumtokenek átruházása révén, az úgynevezett pre-sale fázisban alkalmazott árfolyamon. Ha a tokenekkel történő visszafizetés meghiúsulna, készpénzzel kell Erdős Richárdot kifizetni.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.