BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Most dőlhet el az OTP hosszabb távú árfolyampályája

A gyorsjelentést követő profitrealizálás ellenére is komoly emelkedés lehetőségére utal az árfolyamgrafikonon kirajzolódott technikai kép.

Hamar véget ért a múlt pénteken indult negatív korrekció a pesti tőzsdén. Kedden felfelé indult a BUX index, s

az elmúlt napokban a vezető részvények közül az OTP vitte el a pálmát.

Már a múlt heti technikai kép is azt mutatta, hogy fontos csökkenő trendvonalat sikerült áttörnie az OTP árfolyamának, így annak megtartása emelkedés ígért – mondta Varga Zoltán, az Equilor szenior elemzője. Hozzátéve: kedden erőteljes mozgás indult felfelé, végül a 14 ezer forintos szintet is sikerült átlépnie a kurzusnak.

Fotó: Móricz-Sabján Simon

A kedvezőnek mondható, péntek hajnalban közzétett negyedéves jelentés után ugyan kisebb profitrealizálás indult – folytatta az elemző, de amennyiben a 13 900-14 000 forintos szint felett tud stabilizálódni a jegyzés, további emelkedést jelez előre a technikai kép.

Varga Zoltán szerint külön figyelmet érdemel, hogy a heti felbontású árfolyamgrafikonon egy háromszög alakzat felső szárához ért az árfolyam, s azt tesztelgeti, miközben a beszűkült Bollinger-szalagok nagyobb elmozdulást jeleznek előre.

Szignifikáns kitörés esetén komolyabb emelkedés jöhet. Most dőlhet el az OTP árfolyamának hosszú távú sorsa – tette hozzá.

A tavaly decemberben kijelölt történelmi maximum 15 850 forintnál húzódik. Közelebbi technikai szint, 13 915 forintnál (Fibo 23,6 százalék), húzódó támasz és a 14 275 forintnál (Fibo 0 százalék) kirajzolódó ellenállás.

A héten a HSBC 16 200 forintról 17 000 forintra emelte az OTP Bankra vonatkozó 12 havi célárfolyamát, egy héttel korábban az Autonomous Research elemzője emelte az OTP célárát 18 149 forintra az addigi 17 172 forintról egy éves horizonton. És múlt pénteken a Concorde elemzője is módosított, 11 900 forint helyett már 15 500 forintra várja 12 hónapos időtávon az árfolyamot. Míg a Refinitiven elérhető OTP-célárak mediánja 15 050 forint.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.