BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagy dobásra készül a CyBERG

Az amerikai Yorkville Advisors által képviselt befektetési alappal folytat előrehaladott tárgyalásokat a társaság.

A CyBERG Corp. Nyrt. előrehaladott tárgyalásokat folytat az amerikai Yorkville Advisors által képviselt befektetési alappal, átváltoztatható kötvény konstrukcióban történő finanszírozásról, illetve potenciális részesedésszerzésről, 1,2 milliárd forint keretösszegig - olvasható a kibocsátó szerdai közleményében.

A társaság jogi kötelező erővel nem rendelkező „term sheet”-et írt alá az amerikai székhelyű Yorkville Advisors által képviselt befektetési alappal. A kapcsolódó jogi munkálatok lezárultával 1,2 milliárd forint keretösszegig átváltoztatható kötvény konstrukcióban jelenhet meg finanszírozó, illetve befektető a CyBERG-ben. 

Megegyezés esetén a tervezett tranzakció kibővíthetné a társaság finanszírozási lehetőségeinek körét, amely a továbbiakban is az akvizíciókkal, fejlesztési kapacitás bővítésével és finanszírozás optimalizálással összefüggő célokat szolgálja, továbbá komoly lehetőséget jelentene nemzetközi, intézményi befektetői kapcsolatok bővítésére. 

Fotó: Shutterstock

A szerződés lehetővé teszi, hogy CyBERG menedzsmentje ne a teljes keretösszeget használja fel, így a kötvénykibocsátásra akár lényegesen kisebb összegben is sor kerülhet. A kötvények átváltoztatása esetén a társaság alaptőkéjét megemelik, oly módon, hogy az érintett kötvényeket bevonják és azok helyébe új – a jelenlegi sorozatba tartozó – törzsrészvényeket bocsátanak ki. Amennyiben a ténylegesen kibocsátott kötvényt a befektető lejáratig tartja, úgy nem szerez részesedést a CyBERG-ben és tőkeemelésre sem kerül sor.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.