BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Spanyolországban ruház be a Moderna

Gyártani fogják az mRNS-vakcinákat is.

A Moderna mintegy 500 millió euróból hozna létre új laboratóriumot Spanyolországban a vakcinagyártás fellendítése érdekében – közölte Pedro Sánchez miniszterelnök kedden.

November,12,,2020,,Brazil.,In,This,Photo,Illustration,The,Medical
Fotó: Shutterstock

Sánchez a Twitter-fiókján írta, hogy találkozott a Moderna alelnökével, Dan Stanerrel, aki beszámolt neki cége terjeszkedési terveiről. Közben a Moderna is bejelentette, hogy egy mRNS-vakcinákat vizsgáló laboratórium felállítását tervezi Madridban, amely várhatóan 2023-ban kezdi meg működését. A cég szerint az 500 millió eurós idei beruházás tartalmazza a spanyol Rovi gyógyszergyártóval való együttműködés keretében felhasználni kívánt összegeket is.

A Rovi gyógyszeripari csoport egyébként az év elején állapodott meg a Modernával, hogy 10 évvel meghosszabbítják korábban létrejött megállapodásukat, és a spanyolok az amerikai cég koronavírus elleni vakcinájához használt mRNS-technológiával kifejlesztett gyógyszereket is gyártani fogják.

A Rovi konkrét összeg megjelölését mellőzve azt is közölte, hogy a megállapodás gyártókapacitása bővítésére is kiterjed.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.