BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Soros György örülhet: csődvédelmet kért a Vice

A vállalkozás valószínűleg a hitelezők kezébe kerülhet, köztük Soros Györgyébe.

A Vice Media Group csődvédelmet kért hétfőn, hogy megkönnyítse a cég értékesítését – közölte a vállalat hétfőn. A bírósági iratok szerint a társaság eszközeinek és kötelezettségeinek értéke 500 millió és 1 milliárd dollár közötté tehető.

 

A régóta küszködő médiavállalkozás arról is beszámolt, hogy eszközvásárlási megállapodást kötött a hitelezőinek konzorciumával, köztük Soros György alapjával, a Fortress Investment Grouppal és a Monroe Capitallal.

A konzorcium 225 millió dolláros hitelvonalat nyitott meg a Vice számára, amely gyakorlatilag a teljes vállalkozás értéke, hangsúlyozva, hogy a tranzakció lezárása esetén minden kötelezettséget átvállalna  – olvasható a Vice közleményében.

A médiavállalkozás csődje egy újabb jele a digitális sajtó előtt álló kihívásoknak, amelyet elbocsátások kísérnek az Egyesült Államokban. A Vice közlése szerint megállapodásra jutott a hitelezőivel arról is, hogy a már a cég birtokában lévő finanszírozást használja a reorganizáció céljára – írja a Reuters.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.