BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb robotaxi kezdte meg a működését, de ez sem a Tesla

Egyre több önvezető taxi van az utakon, de egyik sem Elon Musk ígéreteinek a valósággá válása.

Megkezdte működését június 16-án az Amazon önvezető robotaxija, a Zoox Las Vegasban, igaz, egyelőre csak a cég alkalmazottait fuvarozza egy egy mérföldes szakaszon az irodákig. Azonban a limitált lefedettség mellett is legálisan működhet nyilvános utakon, akárcsak a Google-féle Waymo és a General Motors Cruise önvezető autói.

CES 2023 in Las Vegas
LAS VEGAS, NEVADA - JANUARY 5: Zoox's autonomous electric vehicle is displayed at CES, the world's largest annual consumer technology trade show on January 5, 2023 at the Las Vegas Convention Center in Las Vegas, Nevada, United States. Tayfun Coskun / Anadolu Agency (Photo by Tayfun Coskun / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Fotó: Tayfun Coskun / AFP

A Zoox járművében még kormány és pedálok sincsenek, és 60 kilométer körül van maximálva a végsebessége, miközben négy, egymással szembefordított ülés kapott helyet a járműben – írja a Bloomberg.

Noha a Tesla-részvények árfolyamában játszik szerepet a jövőre már tényleg érkező önvezetés, kereskedelmi szolgáltatást egyelőre csak a Waymo és a Cruise nyújt San Franciscóban, illetve az előbbi esetben Phoenixben is, míg a Zoox a kaliforniai Foster Cityben üzemeltet dolgozói járatot, ám az Amazon által támogatott startup még pénzt nem kérhet a nagyközönségtől. 

Elon Musk eközben saját korábbi ígéreteit a deepfake technológia mögé bújva próbálja letagadni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.