BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tetemes mínuszban zárt a pesti tőzsde

A Budapesti Értéktőzsdén pesszimista hangulatban telt a kereskedés.

Jelentős mínuszban fejeződött be a kereskedés a pesti parketten, a BUX index kurzusa 1,07 százalékkal, 55 379 pontra gyengült. A BÉT forgalma 6,3 milliárd forint volt.

bux, bét
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

A vezető részvények kivétel nélkül pirosban zárták a napot: az OTP részvényei 2,18 százalékkal, 13 010 forintig gyengültek 4,2 milliárdos forgalom mellett, a Mol papírjai 733 milliós érdeklődés mellett 0,5 százalékkal, 2780 forintig estek.

A Richter kurzusa 0,72 százalékkal, 8975 forintig csökkent 906 millió forintos forgalomban, míg a Magyar Telekom papírjainak értéke tegnap esti záróárán, 544 forinton állapodott meg, 292 milliós forgalom mellett.

Sághy Balázs, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője elmondta: érdektelenség jellemezte a negyedév utolsó előtti kereskedési napját a BÉT-en, a forgalom az átlag alatt alakult. 

A magyar piac a vezető nyugat-európai és tengerentúli tőzsdékhez képest alulteljesített, a blue chipek közül az OTP árfolyama esett a legnagyobbat.

A bankpapír árfolyammozgását befolyásoló makro- és céges hír sem érkezett csütörtökön, a kockázatkerülési hajlandóság növekedése állhat az esés mögött. A hét sztorija, hogy a globális tőkepiacokon a befektetők beárazták, hogy a jegybanki szigor tovább maradhat fent az inflációs nyomás miatt – fűzte hozzá az elemző. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.