BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magával rántotta a pesti tőzsdét a Mol és a Richter gyengélkedése

A blue chipek a Mol és a Richter kivételével visszafogott pluszban zártak.

Átlagosnak mondható 7,7 milliárdos forgalom mellett visszafogott kurzusmozgást követően 0,07 százalékos mínuszban zárt a BUX index csütörtökön, melynek végső értéke 56 171 ponton állapodott meg. 

20201008 Budapest BÉT Budapesti Értéktőzsde Zrt. IllusztrációFotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG 20201008 Budapest 
BÉT 
Budapesti Értéktőzsde Zrt. Illusztráció

Fotó: Kallus György 
 LUS  Világgazdaság  VG
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

A vezető papírok közül az OTP részvényei 3,5 milliárd forintos forgalom mellett 0,11 százalékkal 13 550 forintra, a Magyar Telekom papírjai pedig 441 milliós érdeklődés mellett 0,17 százalékkal 583 forintra erősödtek, ezzel szemben a Richter kurzusa 1,7 milliárd forintos forgalom mellett 0,23 százalékkal 8845 forintra, míg a Mol árfolyama 1,2 milliárdos érdeklődés mellett 0,5 százalékkal 2766 forintra csökkent.

Az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint csütörtökön inkább csak a nemzetközi hangulat befolyásolta a kereskedést, bár az árfolyamokban így sem voltak nagy elmozdulások, és a kereslet is visszafogott maradt. Árokszállási Zoltán elmondta: a BUX jól kezdte a napot, de délutánra elfogyott a lendület, miután a nyugati tőzsdék gyengélkedni kezdtek az amerikai inflációs adatok hatására

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.