BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Golden,Bitcoin,Coin,And,Mound,Of,Gold.,Bitcoin,Cryptocurrency.,Business

Megdöbbentő jóslat: két év múlva 130 ezer dollárt ér majd egy bitcoin az elemzők szerint

A közel 360 százalékos raliban nagy szerepe lenne a jövőre esedékes blokkjutalom-felezésnek is.

Új célár kezd kibontakozni a bitcoin számára a kriptopiaci elemzők körében: a jelenlegi állás szerint több modell is arra mutat, hogy a bitcoin értéke 2025 végére akár a 130-138 ezer dollárt is elérheti, ennek egyik legnagyobb támasza pedig a rohamosan közelgő blokkjutalom-felezés lehet.

Golden,Bitcoin,Coin,And,Mound,Of,Gold.,Bitcoin,Cryptocurrency.,Business
Fotó: Shutterstock

A bitcoin ugyan idén az év eleje óta több mint 70 százalékos erősödésre volt képes, a jelenlegi 28 500 dollár körüli árfolyam messze eltörpül a kriptodeviza 2021-ben beállított 69 ezer dolláros rekordára mellett, amelyhez képest jelenleg nagyjából 60 százalékos mínuszban jár a kurzus.

A 130 ezer dolláros célár két, egymástól független kriptopiaci körökben elismert elemző X (korábban Twitter) oldalain jelent meg, és ugyan a szakértők körében arról nincs egyetértés, hogy rövid távon hogyan alakulhat a bitcoin árfolyama, 2025 végére mindketten a 130 ezer dolláros szint környékére várják az árfolyamot. 

A Bitcoin árfolyama 2017-től
Völgyek és csúcsok egyaránt tarkítják a bitcoin árfolyamát

A CryptoCon néven futó technikai elemzéssel foglalkozó szakértő a token árfolyamának ciklikus változását alapul véve kiemelte: a bitcoin rövid távú, korai csúcsait minden év július 9. körül éri el, az éves csúcsok pedig rendre november 28. körül állnak elő. Ezek alapján az elemző létrehozott egy modellt, amely visszatekintve helyesen illeszkedik az árfolyam alakulására, ezt pedig a következő évekre alkalmazva állt elő a 138 ezer dolláros célárral. 

Álhírre kezdett hónapok óta nem látott raliba a bitcoin, tiszavirág-életűnek bizonyult a fellángolás

A legnagyobb kriptodeviza árfolyama villámgyorsan 30 ezer dollárra ugrott, miután egy lap hamisan azt állította, az SEC rábólintott az első bitcoin-ETF létrehozására.

A szigorúan vett technikai analízis mellett ugyanakkor a fundamentális elemzés eszközei is alátámasztják a több mint százezer dolláros ralit ígérő felfutás létjogosultságát.

A népszerű kriptopiaci elemző, Rekt Capital ugyanis egyik posztjában rámutatott: a bitcoin bányászatáért járó blokkjutalom felezésére jövőre kerül majd sor, az azt megelőző években pedig historikus árfolyammozgásokat figyelembe véve elmondható, hogy rendszeresen elérte rövid távú mélypontját a kurzus, mielőtt hatalmas raliba fogott, rendre megdöntve korábbi árfolyamrekordjait is.

Az elemzők által előirányzott 130 ezer dolláros célár a bitcoin jelenlegi értékéhez képest mintegy 360 százalékos felfutást jelentene.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.