BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Openai,Seen,On,The,Smartphone,Which,Is,Placed,On,Pile

A ChatGPT-vel csinált egy mémcoint, 14 ezer százalékos pluszban jár

A vállalkozó kedvű művész viccnek szánta a projektet, sok száz millió dolláros kriptodeviza lett a vége. A ChatGPT-vel a kriptopiacot is le lehet tarolni.

Történelmi árfolyamcsúcsra futott a 24 ezer forintos kezdőtőkével egy évvel ezelőtt induló Turbo nevű mémcoin, melyet egy vállalkozó kedvű művész teljes egészében a ChatGPT-vel programozott le, majd indított útjára. A Turbo token teljes piaci kapitalizációja a kezdeti 69 dollárról 638 millióra nőtt ezzel az elmúlt szűk egy év alatt, miután a kurzus az elmúlt órákban elérte a 0,009302 dolláros szintet.  

Openai,Seen,On,The,Smartphone,Which,Is,Placed,On,Pile
OpenAI, chatgpt, mémcoin, turbo
A ChatGPT-vel a kriptopiac is letarolható / Fotó: Shutterstock

 

Egy ötlet, és a ChatGPT elég volt

A Turbo mémcoin az elmúlt három hónapban hatalmas ralit bonyolított le: piaci kapitalizációja 27 millióról ugrott a most elért 640 millióra, ez 2262 százalékos bővülés a Turbo piaci értékében.  

A Turbo létrejötte óta a token árfolyama 13 192 százalékkal került feljebb.

A mémcoin létrehozója, Rhett Mankind a Cointelegraphnak úgy nyilatkozott, szerinte az áll a token népszerűsége mögött, hogy ő maga a létrehozás óta egyszer sem nyúlt hozzá a kriptodevizájához, nem próbálta meg egyengetni az útját, sőt, már annak létrejöttekor sem volt közvetlen szerepe a dologban, hiszen mindent a ChatGPT végzett el az ő utasításait követve.

A Turbo alkotója a lap kérdéseire elárulta, eleinte viccnek szánta csak a projektet, de látva hihetetlen sikerét, úgy döntött, visszatér a kriptotérbe, és megpróbálja szintén csupán a ChatGPT-t felhasználva a 300 legnagyobb kriptodeviza közé vezetni a mémcoinját – a projekt pedig ezt a mérföldkövet is elérte, a Turbo ugyanis jelenleg a 141. legnagyobb kriptó a CoinGecko adatai szerint.

Mégsem áll olyan stabil alapokon a stabilcoinok piaca

A Visa friss kutatása szerint a stabilcoinpiaci forgalom kevesebb mint tíz százaléka származik csak valós emberek valós tranzakcióiból. A stabilcoinok szegmense fiatal, a vállalati érdeklődés pedig jelentős: ez a hír azonban mindenféleképpen elgondolkoztatja majd a piaci szereplőket.

 

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.