BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tegnapi szakadása után magára talált a BÉT, hatalmas formában a Mol

A pesti tőzsde tegnap rég nem látott esést mutatott, de a mai reggel már a felpattanásról szól. A forint lendülete azonban megakadt.

Hatalmas tegnapi értékvesztése után pluszban nyitott a pesti tőzsde, a BÉT blue chipjeinek többsége erősödéssel kezdte a napot. A BUX index 0,41 százalékkal, 68 823 pontig erősödött a nyitást követő percekben.

_VEZ4356
Menetel a BÉT, gyengélkedik a forint / Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

Az OTP árfolyama 0,14 százalékkal 17 545 forintig, a Mol kurzusa 0,72 százalékkal 2810 forintig, a Richter részvényei pedig 0,16 százalékkal 9300 forintig erősödtek a kezdő gongszót követően, csak a Magyar Telekom papírjai kezdtek mínuszban, 0,1 százalékkal 988 forintig csúszott a távközlési cég árfolyama.

A ma reggeli felpattanás mindenképpen üdvözlendő a BÉT-en: a hazai tőzsde vezető mutatója tegnap ugyanis tavaly április óta a negyedik legnagyobb napi veszteségét szenvedte el, igaz, a csökkenésre átlag alatti forgalom mellett került sor, de a nagypapíroknál délután megjelentő eladói nyomás stabil és folyamatos volt. Az időpont és a nagyság alapján amerikai befektetőre lehet gyanakodni, ahogy arra a zárószakaszbeli lekötések is utalnak – emelték ki a Raiffeisen Bank elemzői.

Equilor Trader

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor!
A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt.

A forint eközben az elmúlt napok menetelése után, úgy tűnik, kicsit elfáradt: a hazai deviza 0,11 százalékkal 384,96-ig gyengült az euróval és 0,15 százalékkal 354,72-ig csúszott a dollárral szemben.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.