BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Öt százalék feletti hozamot kínálnak a hazai cégeknek, húszezermilliárd forint a tét

A neobrókercég ismét a BlackRock egyébként kifejezetten exkluzív pénzpiaci alapjaihoz enged hozzáférést a felhasználóknak, ezúttal a magyar vállalkozások kerültek a vállalat célkeresztjébe. A Lightyear új számláin dollárban és euróban is fialtathatják pénzüket a vállalkozások.

Kifejezetten kis- és középvállalkozások (kkv-k), startupok, valamint nagyobb vállalkozások számára indít üzleti számlákat a Lightyear Magyarországon, melyekkel akár 5,35 százalékos éves hozamot is elérhetnek az ügyfelek – derült ki a brókercég közleményéből, amely kiemelte: itthon ma a vállalkozások pénzük kétharmadát egynapos betétekben tartják, melyek mindössze 0,64 százalékos kamatot biztosítanak számukra.

Lightyear,
Párját ritkító számlát indít a hazai kkv-k számára a Lightyear brókercég / Fotó: Lightyear

Az új üzleti számlák révén a magyar kkv-k egy hagyományosan nagyvállalatok számára fenntartott kincstári termékhez juthatnak hozzá, ahol dollárban akár 5,35 százalékos, euróban pedig 3,74 százalékos éves hozamot (annual percentage yield – APY, értéke változó) tehetnek zsebre.

A Lightyear közleménye kiemeli: a magyar vállalkozások 99 százalékát a kis- és középvállalkozások teszik ki, ám pont ezek a cégek azok, amelyek csak ritkán férnek hozzá olyan számlákhoz, ahol pénzállományukat kamatoztathatják, mivel ezek hagyományosan nagyobb cégek számára vannak fenntartva. A főbb bankoknál lévő üzleti befektetési számlákhoz kkv-k számára nehézkes a hozzáférés, és javarészt alig, vagy egyáltalán nem fizetnek kamatot. 

A vállalkozásoknak pedig több mint 20 ezermilliárd elérhető forint áll a rendelkezésükre, 

amely a megfelelő helyen kamatot termelhetne.

A Lightyear új kincstári termékén keresztül elérhető, akár 5,35 százalékos éves hozamot a BlackRock pénzpiaci alapjain (PPA) keresztül vehetik igénybe el az ügyfelek. A rendkívül likvid, alacsony befektetési kockázatú alapok, amelyeket hagyományosan nagyvállalatok számára tartanak fenn, akár 500 millió dollár értékű minimális befektetést is megadhatnak befektetési korlátként.

A Lightyear most ezzel szemben bármilyen méretű vállalkozás számára hozzáférést biztosít kincstári termékéhez, a megszokott 500 millió dollár értékű minimális befektetési kritérium nélkül. Továbbá sem minimális sem maximális befizetési kritériumok nem lesznek a vállalkozások számára a platform használatához. A Lightyear számlavezetési díjat sem számít fel, illetve ugyanazt az alacsony árképzést használja a többi befektetési termékre is, mint amelyet lakossági ügyfelei számára alkalmaz.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.