BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szabadesésben a kriptopiac

A kriptoeszközök a recessziótól – úgy tűnik– nem védenek meg. Féléves mélyponton a bitcoin.

Az amerikai és az ezzel párhuzamos globális recesszióval kapcsolatos félelmek, amelyet a pénteki amerikai munkaerőpiaci adatok lobbantottak lángra, a digitális eszközök piacát sem kímélték, és a mélybe lökték a legtöbb kriptovaluta árfolyamát.

Poland Crypto Currency, bitcoin, ether, kriptó,
Fotó: NurPhoto via AFP

A bitcoin, ami egy hete még közel járt a 70 ezer dollár körüli árfolyamhoz, vasárnapról hétfőre virradóra tovább veszített értékéből, így magyar idő szerint 8 óra előtt 

már csak 53 400 dollár körüli árfolyamon mozgott, miután 24 óra alatt 12,4, egy hét alatt pedig 23,2 százalékot vesztett értékéből.

Utoljára februárban volt ilyen alacsonyan a bitcoin árfolyama.

A legnagyobb kriptoeszköz vetélytársai azonban ennél is nagyobb zuhanáson vannak túl, az ether már csak 2340 dollár körül cserélt gazdát, egy nap alatt 20, egy hét alatt pedig 30 százalék körüli mínusz után, tehát a frissen elindult ETF sem segített a második számú kriptón.

A solana árfolyama már csak a 120 dollár körüli szinten mozgott, napi szinten 16, heti szinten 37 százalékos zuhanás után – derül ki a Coingecko adataiból.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.