BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagyot nőtt és újabb bevásárlásra készül az Appeninn

Harminc százalékkal bővülő árbevételt és 7,5 millió eurós EBITDA-eredményt ért el az első fél évben az Appeninn. A társaság további akvizíciós célpontokat keres itthon és a régióban.

Közzétette 2024 első fél évéről szóló jelentését az Appeninn, melyben több mint 30 százalékkal, 11,816 millió euróra emelkedő árbevételről számolt be a társaság a tavalyi év hasonló időszakához képest. A konszolidált leányvállalatokkal együtt az Appeninn csoport első hat hónapos EBITDA-ja 7,511 millió euró volt. 

Appeninn, 20240306 Budapest Appeninn Holding Nyrt. Ingatlanbefektetéssel és vagyonkezeléssel foglalkozó részvénytársaság. épület  küls? Fotó: Vémi Zoltán  VZ Világgazdaság  VG
További felvásárlási célpontokat keres az Appeninn / Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

A számottevő növekedés hátterében elsősorban a 2023 során végrehajtott akvizíciók sikeres integrálása áll, de az eredményhez hozzájárult a bérbeadási tevékenység jövedelmezőségének növelése, valamint a vállalatnál korábban lezajlott operatív költséghatékonysági program is.

Az idei év első hat hónapjában az Appeninn csoport, irodapiaci és kiskereskedelmi ingatlanportfólióját megtartva, a 2022–2023-ban lezárult akvizíciók integrálásával számottevő növekedést ért el az elmúlt év első hat hónapjához képest. A január–június között elért 11,816 millió eurós árbevétel 30 százalékkal, a közvetlen fedezet összege mintegy 50 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál. Az első féléves EBITDA 7,511 millió euró, az adózás utáni eredmény 7,032 millió euró volt.

Az új üzleti stratégia mentén 2022–2023-ban átalakított ingatlanportfólió a várakozásainknak megfelelően teljesít, és a számokban is jól láthatóan növekedési pályára helyezte az Appeninnt. A meglévő eszközállományunk folyamatos optimalizálása mellett tovább keressük a megfelelő potenciállal bíró befektetési célpontokat itthon és a régióban. Az új akvizíciók finanszírozásához jelentős készpénzállománnyal, illetve kedvező kondíciókkal bevonható forrásokkal rendelkezünk

– mutatott rá Szűcs Györgyi, az Appeninn vezérigazgatója.

A vezérigazgató szerint az eszközállomány átalakítása mellett 2024-ben szintén teljesült a két évvel ezelőtt stratégiai célként meghatározott, szabályozott ingatlanbefektetési társasággá (SZIT) alakulás: az Appeninnt 2024. január 1-jei hatállyal szabályozott ingatlanbefektetési elővállalkozásként vették nyilvántartásba, július 1-jén pedig megkapta a SZIT-státuszt.

A Scope Ratings idén áprilisban is közzétette az Appeninn „APPENINN 2029/I” kötvényeinek felülvizsgálati eredményét, amelyben megerősítette a Társaság „B+/Stable” hitelminősítését és a kötvény „B+” minősítését is.

 

A társaság részvényeinek árfolyama az elmúlt időszakban jócskán az egy részvényre jutó sajáttőke-érték alatt mozgott. A friss hírre viszont több mint 1 százalékkal, 650 forint fölé emelkedett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.