BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Belökte a forintot a gyenge dollár, az OTP és a Mol is olcsóbb lett hétfőn

A nyugat-európai részvénypiacokat követve lefordult hétfőn a BUX, az OTP és a Mol gyengélkedése miatt. A forint a dollárral és az euróval szemben is nagyot erősödött.

A bongós őszi időjárás melankolikus hangulata uralta a tőkepiacokat hétfőn. A kevés kivételtől eltekintve kisebb veszteségben záró nyugat-európai részvényindexeket követve lefordult itthon a BUX is. A pesti tőzsde vezető indexe 0,35 százalékos mínuszban, 72 750 ponton fejezte be a kereskedést.

Us,Dollar,And,New,Hungarian,Forint,Banknotes,Mixed.,Forint,Us, dollár, forint,
Fotó: Shutterstock

A magyar tőzsdét az OTP és a Mol gyengélkedése húzta vissza. A bankpapír árfolyama 0,5 százalékkal 18 500 forintra ereszkedett, az olajtársaság kurzusa pedig még ennél is nagyobb, 0,9 százalékos esést követően 2636 forinton állapodott meg.

A Magyar Telekom 10 22 forinton stagnált, az egyedüliként erősödni tudó Richter papírjai pedig 0,6 százalékkal 10 750 forintra drágultak.

A nap nyertese az 5,8 százalékot ralizó MBH Jelzálogbank, míg a leggyengébb teljesítményt a BUX indexből jövő héten távozó BIF nyújtotta, 6,8 százalékos mélyrepüléssel.

Equilor Trader

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor!
A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt.

A szerdai Fed-kamatdöntés előtt tovább gyengült a dollár, ami kapóra jött a hazai fizetőeszköznek. A forint napon belül 0,6 százalékot erősödött az amerikai pénzhez képest, a keresztárfolyam ezzel a 354,2-es szintig jött vissza. Az euróval szemben is lendületet tudott venni a forint, a közös európai pénzt a pesti tőzsdezáráskor 0,2 százalékkal olcsóbban, 394 forinton jegyezték.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.