BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kanadából kapott jó hírt a Richter

Tb-támogatott körbe került a Richter csúcskészítménye, a Vraylar Kanadában.

Pozitív feltételes visszatérítési ajánlást kapott a kanadai gyógyszerhatóságtól a Richter csúcskészítménye, a Vraylar a skizofrénia kezelésére, ezt a magyar gyógyszergyártó amerikai értékesítési partnere, az AbbVie jelentette be szerda este.

richter_LUS_8774
Fotó: Kallus György

A döntéssel a Vraylar is bekerült a tb-támogatott termékkörbe az észak-amerikai országban.

Becslések szerint közel 300 ezer kanadai szenved skizofréniában, és a betegeknek mindössze 15 százaléka dolgozik. Ők valószínűleg nem rendelkeznek magánbiztosítással, és a kezelésükhöz szükséges gyógyszerekhez való hozzáférésük állami gyógyszercsomagokra támaszkodik, amibe most a Richter készítménye is bekerült.

Az Erste kommentárja szerint Kanada az Egyesült Államokkal ellentétben nem számít a Vraylar fő piacának. A Richternek mindössze 0,5 millió euró royalty bevétele származott innen az idei első fél évben, szemben az Egyesült Államokból származó 261,6 millió euróval.

 

A Richter kurzusa 0,1 százalékos ereszkedéssel indította a csütörtöki kereskedést, az év eleje óta viszont több mint ötödével drágult a részvény.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.