BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Raiffeisen: ötödével érhet többet a Mol, venni kell a részvényt

Ötven forinttal mérsékelt célár mellett tartásról vételre minősítette fel a Mol-részvényekre vonatkozó ajánlását a Raiffeisen Bank.

Felemás értékelést fogalmazott meg a Mol részvényeire a Raiffeisen Bank, amely kisebb célárcsökkenés dacára vételre minősítette fel a hazai olajtársaság papírjait friss elemzésében.

MOL
Ötödével érhet többet a Mol, venni kell a Raiffeisen szerint / Fotó: Mol

Az osztrák pénzintézet ötven forintot faragott le a Molra vonatkozó árfolyamcélból, a következő 12 hónapban 3150 forintra várva a kurzust. 

Ez közel 20 százalékos felértékelődési lehetőség a jelenlegi árfolyamról. A bőséges hozampotenciál fényében nem meglepő, hogy tartás helyett immár vételre ajánlják a magyar blue chip részvényt.

A Raiffeisen ezzel egyébként a pesszimistábbak közé tartozik a céget követő elemzőházak sorában. Az LSEG adatbázisában szereplő konszenzusos célár 3450 forint, ami 31 százalékos ralit vetít előre. A Mol részvényeit kilenc elemző közül hat vételre, kettő tartásra, egy pedig eladásra ajánlja.

A Raiffeisen osztrák szektortársa, az Erste két hete minősítette le vételről eladásra a Mol részvényeit egy jelentős célárvágással egyidejűleg. A lépést az orosz olajszállítást érintő kockázatokkal, valamint a magyar olajtársaság várhatóan emelkedő extraadóterheivel indokolta az elemzést jegyző Pletser Tamás.

A Mol egy hete állapodott meg az Oroszország felől a Barátság-vezetéken érkező kőolaj folyamatos szállításának biztosításáról. A megállapodás értelmében a magyar társaság az Oroszországból érkező érintett kőolaj tulajdonjogát 2024. szeptember 9-i hatállyal már a fehérorosz–ukrán határon átveszi. A lépésre azt követően került sor, hogy Ukrajna kilátásba helyezte, hogy 2025-től leállítja az orosz olaj szállítását a területén keresztülhaladó Barátság kőolajvezetéken.

 

A Mol részvényei 0,4 százalékkal kerültek feljebb kedd délelőtt, az év eleje óta azonban még így is 6,4 százalékos mínusznál jár a kurzus.
 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.