BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

AKKO: jóváhagyták Veres Tibor cégének vételi ajánlatát

Az AKKO menedzsmentje nem javasolja a vételi ajánlat elfogadását a részvényeseknek.

Jóváhagyta a Magyar Nemzeti Bank a Veres Tibor többségi tulajdonában lévő WING Csoporthoz tartozó Mevinvest nyilvános vételi ajánlatát a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett AKKO Invest részvényeire vonatkozóan. Az AKKO bő 5 százalékot esett szerdán.

Veres Tibor cége tehet vételi ajánlatot / Fotó: Wing

A WING csoport leányvállalata, a Mevinvest Vagyonkezelő nyilvános vételi ajánlatot tett az AKKO Invest részvényeire 266,1465 forintos darabonkénti árfolyamon. A Magyar Nemzeti Bank által jóváhagyott nyilvános ajánlattételre azért került sor, mert a Mevinvest további részvénycsomagot szeretne megvásárolni, mellyel részesedése átlépi a 33 százalékos küszöbértéket, így kötelező nyilvános vételi ajánlatot kellett tennie minden részvényes felé.

Az AKKO Invest igazgatótanácsa korábban jelezte, hogy 

nem javasolja a cég részvényeseinek a nyilvános vételi ajánlat elfogadását, 

mivel a WING csoporthoz tartozó ajánlattevő célja összhangban van a társaság céljaival, növekedési stratégiájával, így ha azok megvalósulnak, az várhatóan emelheti a részvények piaci értékét. 

A WING célja, hogy az AKKO-részvények továbbra is a tőzsde prémium kategóriájában legyenek jegyezve, s ambiciózus terveinek megvalósítása további jövőbeli értéknövekedést jelentsen. Emellett a WING támogatja, hogy az AKKO tulajdonában álló NEO Property Services, mint a magyar ingatlanszolgáltató piac meghatározó szereplője az üzemeltetéshez, működtetéshez kapcsolódó komplex szolgáltatásait bővítse, továbbá erősítse pozícióját a bérleménykialakítási szegmensben, valamint a magasépítési és kivitelezési piacon.

A WING a magyar ingatlanpiac meghatározó ingatlanfejlesztő és -befektető vállalatcsoportja, amely egyúttal jelentős részesedéssel rendelkezik Németország és Lengyelország ingatlanpiacain is. 

A WING magyar magántulajdonban lévő vállalkozás, tulajdonosi háttere révén a Wallis csoport része. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.