BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ragadós Liuék példája: újabb kiváló sportoló int búcsút Magyarországnak

Női birkózóválogatottunk vezéregyénisége, Németh Zsanett megerősítette: a jövőben bolgár színekben versenyez.

Női birkózóválogatottunk egyik vezéregyénisége, Németh Zsanett végleg hátat fordított Magyarországnak, így a Zágrábban zajló Európa-bajnokságon sem lép már szőnyegre – írja a Metropol. A lap azután fogott nyomozásba, hogy a 29 éves sportolónő neve nem szerepelt a kontinensviadal nevezési listáján. Mint kiderült, a 2017-es újvidéki Eb-n ezüst-, rá két évre Bukarestben bronzérmes Németh már tavaly sem indult a hazai versenyeken, és immár végleg országot váltott.

Budapest 20210320 Birkózás 2021 Olimpiai kvalifikációs verseny Fotó Árvai Károly Nemzeti Sport Németh Zsanett
Budapest 20210320 Birkózás 2021 Olimpiai kvalifikációs verseny Fotó Árvai Károly Nemzeti Sport Németh Zsanett
Németh Zsanett a jövőben inkább bolgár színekben versenyez. 
Fotó: Árvai Károly / Nemzeti Sport

A lap érdeklődésére a birkózó megerősítette a hírt, de a döntését egyelőre nem kívánta megindokolni. Annyit azért elárult, hogy a bolgárok megkeresésére mondott igent. 

Korábbi magyar klubja, az Újpesti Torna Egylet szakvezetője, Kapuvári Gábor azt nyilatkozta, tőlük valóban elköszönt Németh Zsanett, aki négy éve a dohai strandbirkózó világbajnokságon ezüstérmet szerzett. A női válogatott szövetségi kapitányának, Makszim Molonovnak és edzőjének, Martin Gábornak sem adott bővebb felvilágosítást. A cikk kiemeli, a női szakág jelentősen meggyengült a távozásával a 2024-es párizsi olimpiát megelőzően. 

Ahogy arról a Világgazdaság is beszámolt, olimpiai bajnok gyorskorcsolyázóink, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang novemberben kezdeményezték az országváltást, és azóta már Kínát képviselik – bár ottani ellendrukkereiket továbbra sem sikerült meggyőzniük

Korábban hatalmas vihart kavart, hogy a legjobb magyar sakkozónak tartott Rapport Richárd a román színeket választotta.  

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.