BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
NORRIS, Lando

Miniszteri bejelentés a Magyar Nagydíjon: kiderült, mennyibe kerül a Hungaroring átalakítása

Ahogy vége lesz a mostani versenyhétvégének, folytatódik a munka Mogyoródon. A Magyar Nagydíjnak otthont adó Hungaroring átépítési költsége 105 milliárd forint, amelyre megvan a kormánygarancia, azaz a fedezet is Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint.

„A Hungaroring átalakítása, az építkezés a tervek szerint halad, a Forma–1 vezetése abszolút elégedett a munkálatok ütemével” – mondta Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a vasárnapi Magyar Nagydíj előtt.

Magyar Nagydíj, Hungaroring
Magyar Nagydíj: 105 milliárd forintból újul meg a Hungaroring / Fotó: Czeglédi Zsolt

A Sportal beszámolója szerint Gulyás az F1 vezetőivel tárgyalt, majd a megbeszélést követően úgy állhatott fel az asztaltól, hogy megbizonyosodhatott arról: a mogyoródi futam komoly szerepet tölthet be a száguldó cirkusz versenynaptárában a jövőben is.

„Ahogy vége lesz a mostani versenyhétvégének, folytatódik a munka. 

Az összköltség 105 milliárd forint, és természetesen erre megvan a kormánygarancia, azaz a fedezet is” 

– jelentette ki a tárcavezető. Hozzátette: „Jó látni, hogy mennyi embert vonz a helyszínre a Forma–1, milyen lelkesek a rajongók. Elfogadtam, hogy ez egy nagyon kiemelt, érdekes sportesemény, szüksége van arra az országnak, hogy idelátogasson minden évben a mezőny, de azért a futballal szemben nálam háttérbe szorul.” 

A miniszter a beruházás utáni esetleges jegyáremeléssel kapcsolatos kérdésre úgy válaszolt: bár nem ő az illetékes, de általánosságban elmondhatja, nem az a cél, hogy még tovább emelkedjenek a „már ma is elég magas”  jegyárak, ugyanakkor olyan kapacitásnövelés lesz a drága kategóriájú, elsősorban külföldi üzletemberek által megvásárolt belépőkben, ami nagy bevételt jelent majd.

„Ahol most 900 főt tudunk fogadni, ott majd 4500-at fogunk tudni. Lesz egy olyan fejlesztés is, ami mindenki számára előnyös, mindenki méltóbb körülmények között tud majd eljutni a Forma-1-re és itt is jobb körülmények között élvezheti a versenyt. Azoknál pedig, akik nagyon gazdagok és nagyon sokat tudnak fizetni, cél, hogy minél többen jöhessenek és az minél nagyobb bevételt jelentsen” – fogalmazott Gulyás Gergely.

Ahogy azt a Világgazdaság is megírta, a határidők betartása miatt sokszor napi 24 órában zajlottak a munkálatok Mogyoródon, egyszerre 400-500 fő végezte a munkáját a területen, összesen pedig 1500 embernek adott munkát a projekt. 

  • Négy toronydaru és öt autódaru dolgozott,
  • 390 kilométernyi vezetéket
  • és 3200 tonna betonacélt építettek be,
  • illetve 674 köbméter előregyártott vasbeton szerkezetet,
  • valamint 32 ezer köbméter betont használtak fel.
  • Megmozgattak 170 ezer köbméter földet.

Elkészült a versenyre többek között a lelátó mögötti rendezvénytér összes támfala, amely 450 méter hosszú, és megépült az új lépcső, amely a nézőtérhez vezet. Nagy területen látványos kertépítési munkák is zajlottak, hogy a Hungaroring csapata méltó körülmények között rendezhesse meg a Magyar Nagydíjat.


 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.