BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több mint 35 millió forintot és WBO-övet vihet haza a Hell Boxing Kings győztese

Gyakorlatilag húsz éve, Kovács István és Erdei Zsolt visszavonulása óta veszített népszerűségéből a magyar ökölvívás. Most egy új kezdeményezés lendítheti fel a sportot: a HELL Boxing Kings győztesei a WBO övét vihetik haza a százezer dolláros fődíj mellett.

Kovács „Kokó” István szerint a populáris, „celeb box tematikájú” rendezvények és műsorok óriási szolgálatot tehetnek és tesznek is a sportágnak, amely egy kicsit eltűnt a magyar sportszerető közönség radarernyőjéről azóta, hogy ő és Erdei Zsolt visszavonult. Az ökölvívó örül annak, hogy a Hell most újra népszerűvé teszi az ökölvívást – írta a Tények.

Hell box kokó
A Hell Boxing Kings összesen egymillió dolláros pénzdíjazású / Fotó: Hell Boxing Kings

Hozzátette, hogy egyéniségek kellenek ahhoz, hogy egy sportág népszerű legyen, és sajnos az egyéniségek mostanában hiányoznak mind a profi, mind az amatőr bunyókból – mondta Kokó.

Ezért sokat tehet a HELL Boxing Kings versenysorozat is, az összesen egymillió dolláros pénzdíjjal. 

A magyar energiaital-gyártó óriási összeggel támogatja a szériát, amelynek keretében tíz országban keresik négy súlycsoport bajnokait. 

A döntőt december 22-én rendezik a miskolci DVTK Arénában, profi szabályok mellett, 6-szor 3 perces menetidővel. A verseny 7 adásának mindegyikében celebek is ringbe lépnek, magyar részről Brasch Bence, Istenes Bence és Berki Mazsi, melletük pedig kilenc magyar ökölvivó is ott lesz a ringben. A súlycsoportok győztesei nem kevesebb, mint százezer dollárral (35,5 millió forint) gazdagodnak, és eljutnak a profik ranglistájára, a Boxrecre.

A Hell elhozza a WBO övét

Sőt, elnyerik a WBO díszes övét, azért a világszervezetét, amelynek Kovács az európai elnöke. A szövetség már a projekt indulásakor rendkívül értékesnek találta a HELL Boxing Kings versenysorozatot, most először egy nagy presztízsértéket szimbolizáló címet és a vele járó övet hozott létre a világszervezet, ami azt mutatja, hogy a jövő esetleges bajnokait látják a HELL Boxing Kings győzteseiben.

A titulus, amelyet elnyernek, a future champion, vagyis a jövő bajnoka lesz, ami azt is jelzi, hogy ezzel megkezdődhet profi pályafutásuk – tette hozzá Kokó, aki bevetette tekintélyét a cím bevezetése érdekében.

Arról nem beszélve, hogy a novemberi startnál és a decemberi döntőn is jelen lesz Roy Jones Jr., a verseny nagykövete, minden idők egyik legsikeresebb bokszolója, aki egy meglepetésprodukcióra is készül.

Kokó és Madár is ott volt a DVTK Arénában az eddigi HELL Boxing King-eseményeken, Erdei Zsolt tanítványa, Kiss Hunor Levente, a legjobb magyar nehézsúlyú is harcban áll kategóriájában a százezer dolláros fődíjért.

„Meggyőződésem, hogy az ilyen események, mint a Sztárboksz és a HELL Boxing Kings, rengeteget tehetnek a sportágunk népszerűsítéséért, sőt, már tettek is, mert amióta ezek a műsorok futnak, megteltek az edzőtermek. És ennek rövid időn belül az eredményekben is meg kell mutatkoznia” – mondta Madár, majd hozzátette, hogy rengeteget jelent a bokszolóknak, ha személyesen szurkolunk nekik. Elindult a jegyértékesítés, a HELL Boxing Kings oldalán minden információt megtalálnak róla.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.