BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Spotify közkedvelt funkciót tesz elérhetővé mindenki számára

A daylist funkció eddig csak limitáltan volt elérhető, de mostantól minden Spotify-felhasználó használhatja. A daylist lényege, hogy minden nap személyre szabott lejátszási listát állít össze.

A Spotify bejelentette, hogy világszerte elindítja a daylist nevű funkciót: ez egy személyre szabott lejátszási lista, amely a nap folyamán az egyéni hallgatási szokásoknak megfelelően változik. A funkciót először tavaly vezették be az angol nyelvű piacokon, de mostantól minden Spotify-felhasználó számára elérhető lesz, függetlenül attól, hogy ingyenes vagy prémium-előfizetéssel rendelkezik.

Spotify - Photo Illustration
A Spotify közkedvelt funkciót tesz elérhetővé mindenki számára / Fotó: AFP

A zenei streamingszolgáltató azt is közölte, hogy 14 új nyelv támogatását vezetik be, köztük az arab, katalán, francia (Kanada és Franciaország), német, indonéz, olasz, japán, koreai, lengyel, portugál (Brazília), spanyol (Spanyolország és Mexikó) és török nyelvet. A daylist funkciót eredetileg 2023 szeptemberében indították el az Egyesült Államokban, Kanadában, az Egyesült Királyságban, Ausztráliában, Új-Zélandon és Írországban, 2024 márciusában további 65 országban tették elérhetővé, és

mostantól a Spotify minden piacán elérhető lesz a daylist.

A Techcrunch szerint a Spotify márciusi bővítése után a funkció felhasználóinak 70 százaléka heti rendszerességgel visszatér, hogy hozzáférjen a lejátszási listához. Azonban a vállalat nem közölt adatokat arról, hogy összesen hány felhasználó vette igénybe ezt a funkciót, vagy hogy mennyire segíti a zenei felfedezést.

A felhasználók a Spotify alkalmazás Made for You szekcióján keresztül érhetik el a daylist funkciót. A lejátszási lista és annak címe a nap folyamán frissül, olyan játékos címekkel, mint például „kora reggeli hálószobai buli” vagy „késő esti rave-parti egy esőerdőben”. A Spotify elmondása szerint a funkció a nap különböző időszakaiban hallgatott rétegzenék és mikroműfajok alapján ajánl zenéket és frissíti a lejátszási listát.

Elzárják az iPhone hangerőgombjait a Spotifytól

Az Apple és a Spotify csörtéje nehéz helyzetbe hozza a felhasználókat. Egy új frissítés miatt a Spotify Connect többé nem támogatja az iPhone hangerő-szabályozó gombjait. Ez azt jelenti, hogy a telefon gombjaival nem lehet szabályozni a harmadik eszközön szóló Spotify hangerejét. Ehhez az alkalmazáson belül kell egy virtuális csúszkát húzogatni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.