BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kína beadta a derekát – Újraszabályozzák a tejtermékek piacát

A kínai illetékesek bejelentése szerint az elmúlt hónapok melamin botrányai nyomán a teljes tejtermék ágazatot felülvizsgálják, a gyártástól az eladásig.

A magas szintű döntéseket meghozó fejlesztési és reformbizottság leszögezte: az élelmiszerbiztonsági botrányok jelentős problémákat fedtek fel Kína tejtermék piacán – idézi a Xinhua hírügynökséget az AP.

A bejelentés szerint a az egészségügyi tárca új minőségbiztosítási standardokat dolgoz ki, a mezőgazdasági minisztérium pedig a jövőben ellenőrzi a takarmányok melamin szintjét. Emellett az élelmiszerlánc biztonságát is fokozottan felügyelik majd, már a jövő évtől.

A helyzet javulását jelzi, hogy míg korábban Kína nem ismerte be, hogy hibázott, nemrég együttműködési megállapodást kötött az Egyesült Államokkal a termékek biztonságának ellenőrzéséről. Ugyanakkor a kontrollt nehezíti, hogy számtalan termelő szolgálja ki a hatalmas piacot.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.