BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem "tákolgatni" kellene a gazdasági rendszert - Paradigmaváltás szükséges

A világgazdaság jövőjét az fogja meghatározni, hogy annak szereplői mennyire tudnak megbarátkozni a paradigmaváltás gondolatával.

A Világgazdaság 40. születésnapja alkalmából rendezett konderencián előadást tartott Konrad Wetzker, a Boston Consulting Magyarország elnöke, aki szerint a világgazdaság jövőjét az fogja meghatározni, hogy annak szereplői mennyire tudnak megbarátkozni a paradigmaváltás gondolatával és szükségességével. Wetzker szerint nem szabad a meglévő rendszert kalapácsokkal és csavarhúzókkal javítgatni, inkább el kell gondolkodni egy radikális irányváltáson.



Másként a meglévő válságok csak mélyülni fognak, s elérik a tűréshatárt, bekövetkezik a szociális és környezeti sokk. A szakember szerint az elkerülhetetlen paradigmaváltást három irány mentén kell megvalósítani: az első, hogy a menedzserek sikereiből származó eredmény egy részét filatróp módon kellene felhasználni. 

További részletek a holnapi Világgazdaságban


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.