BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gazdaságfejlesztés: újabb pályázatok vállalkozásoknak

Pénteken várhatóan 5+1 új pályázati felhívással bővül gazdaságfejlesztési kiírások köre - értesült a Világgazdaság.

A felhívások a Gazdaságfejlesztési operatív program (GOP) keretében jelennek meg és a Közép-Magyarország operatív programban (KMOP) közzé tesznek egy tükörkiírást is. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) által előirányzott keret együttesen 45,5 milliárd forint.

Négy pályázat kínál lehetőséget komplex technológia-fejlesztésre a tavalyinál kedvezőbb feltételekkel (40 százalékos előleg, enyhébb vállalási kötelezettségek, nagyobb arányú ingatlanberuházás stb.). A B jelű kisírásoknál kis- és középvállalkozások kaphatnak 20-150 millió forintos támogatást, a C jelűeknél a kkv-k mellett nagyvállalatok is pályázhatnak, egyenként 150-400 millió forint támogatásra. A 2.1.2-es számú felhívásokra a leghátrányosabb helyzetű kistérségekből lehet benevezni a tavalyinál még kedvezőbb feltételekkel. Újdonságnak számít a 2.1.3-as kiírás, amelynek célja magas foglalkoztatási hatású (például új munkahelyeket teremtő) komplex projektek támogatása. Itt egyenként 250-1500 millió forint támogatást nyerhetnek a szerencsés projektgazdák.

További részletek a holnapi Világgazdaságban

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.