BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A turizmus vesztett a legtöbbet a thaiföldi zavargásokban

Thaiföld 5,39 milliárd dollárt és 3,2 millió látogatót veszíthet 2009-ben a zavaros belpolitikai helyzet miatt – jelentette be a napokban a kormányszóvivő. Az utcai harcok és az ASEAN-országok csúcstalálkozójának megrohanása néhány héttel a bangkoki repülőtér megszállása után kemény csapást mért Thaiföld turizmusára.

Vachara Kannikar kormányszóvivő korábban azt jelentette be, hogy a kormány ösztönözni kívánja a turizmus fejlődését azzal, hogy olcsóbbá teszi a vízumot, a repülők landolási díját és nemzeti parkokba szóló belépőket. Megbízták a pénzügyminisztériumot, hogy teremtsen új hitellehetőségeket a turisztikai vállalkozásoknak, és Thaiföldet promótáló roadshow-kat tartanak a tengerentúlon. Kifejezett cél annak a 22 országnak a meggyőzése, amely a válság kitörésekor „nem biztonságos” országnak nyilvánította Thaiföldet. „A legnehezebb dolgunk Kínával lesz, amely az ország azonnali elhagyására szólította fel állampolgárait, amikor a zavargások kitörtek.” – mondta Vachara.

A thaiföldi turisztikai hivatal sürgette a kormányt, hogy előzze meg a 275 ezer turizmussal kapcsolatos munkahely veszélybe kerülését. Erre azért van esély, mert a látogatók száma 2009-ben várhatóan 10,9 millióra esik vissza a tavaly 14,1 millióról. Thaiföld imázsát már a bangkoki repülőtér kilenc napos megszállása is rombolta tavaly év végén, ehhez jöttek a demonstrációk az elmúlt hetekben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.