BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Veszélyben az előlegek

EU-forrás. A beruházások csúszása miatt a környezetvédelmi projektekre az uniótól felvett előlegek visszafizetésére kényszerülhet Magyarország.

Az EU-támogatásra kiszemelt ivóvíz-, szennyvíz-, hulladékgazdálkodási és rekultivációs projektek előrehaladásánál általában 3–9 hónapos a késés.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség illetékes főigazgatója egy tegnapi konferencián bejelentette: az első pályázati forduló után megkötött támogatási szerződések felbontására is sor kerülhet ősszel azoknál a fejlesztéseknél, ahol saját hibájukból túllépik a projekt-előkészítésre megszabott határidőt.



Az így felszabaduló EU-forrást ezt követően pályázati formában újból gyorsan meghirdetik, hogy el ne veszítse az ország. A nem megfelelő teljesítmény miatt kényszerpályára kerültek a kifizetések is: ha tartani akarjuk a menetrendet, jövőre 170 milliárd forintot kellene kifizetni.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.