BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hollande dicséri Merkelt: "Tudja, mit akar"

François Hollande francia elnök dicsérettel illette Angela Merkel német szövetségi kancellárt, aki szerinte erős egyéniség.

"Tudja, hogy mit akar, kompromisszumra hajlandó, és ennek ellenére szilárdan tartja pozícióját" – hangoztatta Hollande a Marianne magazin legfrissebb kiadásában. A francia elnök visszautasította azokat a jelentéseket, miszerint az Európa-politikáról vallott eltérő felfogásuk miatt feszült lenne a viszony közte és Merkel között.

"Ellentétben a hírekkel, nem rossz a viszonyunk" – fogalmazott az elnök, aki elismerésről szólt azokról az engedményekről, amelyeket Merkel tett a múlt héten tartott EU-csúcson az EFSF és az ESM eurómentő alapok alkalmazásával kapcsolatban. Merkel a csúcson "értékes szerepet" játszott - mondta a francia elnök, "megértette ugyanis, hogy meg kell mozdulni Olaszország és Spanyolország tekintetében" – tudósít az AFP.

Hollande egyébként Barack Obamáról is dicsérően szólt az interjúban, leszögezve, hogy az amerikai elnök rendkívül tájékozott, konstruktív és mindenek felett teljesen tisztában van az Egyesült Államok hatalmával.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.