BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Messinek és Ronaldónak is stopot mutat a brexit

Október 31. után Nagy-Britannia otthagyhatja az Európai Uniót, ami a legnagyobb futballsztárok életét is megkavarhatja.

Ha a Barcelona vagy a Juventus februárban angol vagy skót ellenfelet kap a Bajnokok Ligájában – a csoportkörben sem a katalán, sem az olasz csapat nem találkozott brit ellenféllel – akkor sem Messi, sem Ronaldo nem léphetne pályára a Brit-szigeteken.

Hogy miért?

Nagy-Britannia október harmincegyedikén mindenképpen kilép az Európai Unióból. Ennek értelmében – ahogy az Index írja az AS-ra hivatkozva – életbe lép az a törvény, amely megakadályozná, hogy büntetett előéletűek lépjenek az országba: nem kapnak vízumot azok a külföldiek, akiket korábban elítéltek, ez a felfüggesztett büntetésekre is vonatkozik.

Messi már nem szaladgálhat többet Liverpoolban? Fotó: AFP

Ami azt jelentené, hogy Ronaldo és Messi még csak a kispadról sem nézhetné, ha csapata a Manchester City vagy a Tottenham ellen lépne pályára, mivel mindkettőt elítélték adócsalásért.

Érdekesség, hogy a spanyol klubok focistái között elég sok adócsaló található.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.