BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az EP felszólította a magyar kormányt: bánjon felelősségteljesebben az uniós pénzekkel

A Budapestre látogató delegációnak vannak fenntartásai, hogy tényleg a polgárokhoz és a vállalkozásokhoz jut-e a pénz.

Felszólította a magyar kormányt az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottságának Budapestre látogató delegációja, hogy felelősségteljesebben ossza el az európai uniós forrásokat, döntéseit ne felülről lefelé, hanem az érintettek bevonásával hozza, és hajtsa végre a pénzek felszabadításához szükséges feltételeket – közölte az EP hattagú delegációját vezető Monika Hohlmeier szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

HOHLMEIER, Monika; SARVAMAA, Petri; WOLTERS, Lara;
Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Hohlmeier hangsúlyozta, hogy 28 milliárd euró, azaz 10 ezermilliárd forint sorsa múlik azon, hogy teljesül-e érdemben a korábban megfogalmazott úgynevezett 27 szupermérföldkő és a hozzá tartozó 17 korrekció.

A politikus szerint az uniós alapok nagy lehetőséget rejtenek az ország számára, ugyanakkor vannak fenntartásaik, hogy azok haszonélvezői tényleg a magyar polgárok és a vállalkozók-e.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.