BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagy Márton: Magyarországon kapcsolódjon össze a keleti és nyugati tőke

Nagy Márton Bajoroszágba látogatott, hogy egyeztessen a kínai Nio vállalattal.

A kínai Nio vállalat meghívására Huj Csanggal, a Nio Europe elnökhelyettesével egyeztetett, valamint látogatást tett a társaság Bajorországban található Nio Global Design Centerében Nagy Márton és a Nemzetgazdasági Minisztérium delegációja. 

A 2014-ben alakult Nio úttörő és vezető vállalat az intelligens elektromos prémiumjárművek piacán, tavaly több mint 160 ezer elektromos járművet értékesített – olvasható a minisztérium közleményben.

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt / Fotó: Nio / Facebook

A társaság olyan k+f rendszert hozott létre, amely akkumulátorok, elektromos hajtásrendszerek, intelligens rendszerek és intelligens alváztartomány-vezérlők fejlesztését, valamint egyedülálló akkumulátorcsere technológiát is magában foglal.

Nagy Márton azt mondta, hogy az elektromos autózás további térnyerése tekintetében a modulok cseréje, azaz az akkumulátorok vagy azok egy részének cserélhetősége lehet a megoldás. Mindez érdemben növelheti a keresletet a használt elektromos autók iránt, tovább javítva az ágazat piacképességét. A Nio kiemelkedő projektje az akkumulátor-csereállomások létrehozása, amelyeknél a tulajdonos a lemerült akkumulátort rövid idő alatt, szinte várakozás nélkül kicserélheti. Ezért a kormány külön figyelemmel kíséri a Nio fejlesztéseit, amelyek hozzájárulnak a hosszú távon is fenntartható elektromobilitás kialakításához.

Nagy elmondta, hogy Magyarország mindenkivel a kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködésre és partnerségre törekszik, nincs ez másképp a német és a kínai vállalkozások esetében sem. „Hazánk célja, hogy 

tovább erősítse a gazdaság találkozási pont szerepét, azaz Magyarországon kapcsolódjon össze a keleti és nyugati tőke, illetve high tech technológia. 

Ez az elektromos autóiparban példamutatóan valósul meg hazánkban, ahol a vezető német autógyártók és a legfejlettebb kínai autóipari vállalkozások működnek együtt” – mondta a politikus.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.