BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szilvásyt négy órán át izzasztották! Már tudja mi a bűne!

Személyes adatokkal való visszaéléssel gyanúsította meg Szilvásy György volt titokminisztert a Központi Nyomozó Főügyészség.

A volt miniszter a csaknem négy órás vallomástétel után elmondta: a gyanúsítás alapja, hogy a Nemzetbiztonsági Bizottság tagjai megkapták azoknak a felvételeknek egy részét, amelyek a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója feljelentésének mellékletei voltak. Mint mondta, panaszt tett a gyanúsítás ellen, mert a tájékoztatással törvényi kötelezettségének tett eleget.

Szilvásy György az ügyészségen jelezte: furcsállja, hogy miközben az UD Zrt-t érintő nyomozásban, az alapügyben nyolc hónapja rendkívül vontatottan, akadályozottan folyik a nyomozás, aközben ebben a Fidesz feljelentésére megindult eljárásban gőzerővel folyik a nyomozás.

A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője elmondta: a volt titokminiszter az ügyészség szerint jogtalanul sokszorosította és osztotta szét a Nemzetbiztonsági Bizottság tagjainak az UD Zrt. ügyvezetőjének Demeter Ervinnel és Kövér Lászlóval folytatott telefonbeszélgetését.

Fazekas Géza emlékeztetett: ezeken a telefonbeszélgetéseken Demeter Ervin és Kövér László országgyűlési képviselők az UD Zrt. vezetőjével folytattak – a feljelentés szempontjából indifferens – beszélgetéseket.

Tavaly szeptemberben házkutatást tartottak a vagyonvédelmi területen működő UD Zrt.-nél, többek közt adathordozókat, számítástechnikai eszközöket foglaltak le. Szilvásy György akkori titokminiszterként akkor bejelentette, hogy egy árnyék-titkosszolgálat működését sikerült leleplezni, amely a kormányzati gerinchálózat elleni támadásra készült. A cég egyik vezetője nem sokkal később feljelentést tett, amiért az ügyben lehallgatott telefonbeszélgetések kerültek nyilvánosságra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.