BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kedvező fordulat látszik

Már-már érzékelhető a magyar gazdaság növekedése, lassult az infláció

Pozitív meglepetést okozott a GDP-s és inflációs adat. A magyar gazdasági növekedés újra meghaladja az uniós átlagot, a gyorsulás hat negyedév óta töretlen. Igaz, a mélyponton 8 százalékos viszszaesés is volt a hazai gazdaságban, a 2 százalékos utolsó adat régiós összevetésben nem számít kiemelkedőnek. Az előzetes adatok alapján éves átlagban 1,2 százalékos volt a GDP-növekedés, ez 2006 óta a legkedvezőbb adat.

A szintén tegnap megjelent januári inflációs adat lényegesen kedvezőbb a múlt év véginél. A 4 százalékos drágulásban továbbra is az élelmiszerek és az üzemanyagok fejtik ki a legerősebb nyomást, de a többi termékkörre az alacsony kereslet miatt alig van átgyűrűzés. Mindezek alapján csökkent a februári jegybanki kamatemelés esélye. Az ugyancsak friss ipari adatokból pedig az derült ki, hogy a szektor kivitele megtorpant év végére. 3. oldal

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.