BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kína az ékszergyártásban is trónkövetelő

Kína mára a világ második legnagyobb ékszerpiaci szereplője, és további fejlődést hozhatnak a következő évek.

A gyors fejlődésének köszönhetően Kína lett mára a világ második legnagyobb ékszerpiaci szereplője az Egyesült Államok után, ám bizonyos termékek esetében már az első helyet tudhatja magáénak.

A nemzetközi pénzügyi válság és a háztartásokra nehezedő nyomás miatt azonban a kínai ékszeripar fejlődése is lelassult – áll a Sacramento Bee által közölt ékszerpiaci jelentésben, amely az ágazat 3013 és 2017 közötti kínai fejlődésének irányait és lehetőségeit elemzi.

A jelentés hozzáteszi: a kínai ékszerpiac a lassulás ellenére is fejlődést mutat, amelynek tavalyi éves árbevétele meghaladta a 400 milliárd jüant – ezzel kismértékű emelkedést produkálva.

A hatalmas ázsiai ország tavalyi aranyvásárlása meghaladta az ötszáz tonnát, amely több mint 10 százalékos bővülésnek felel meg. Hasonló fejlődés tapasztalható a platina és a gyémánt vásárlásában is.

A jelentés leszögezi: jelenleg a kínai ékszeripart továbbra is a fejlődés jellemzi. Jellemző az is, hogy nincs egyetlen nagy, a piacot uraló márka, a koncentráció foka egyelőre kicsi.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.