BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

939 millió euró volt a szeptemberi exporttöbblet

Szeptemberben az export euróban számított értéke 6,0, az importé 5,5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit - jelentette második becslésének adatai alapján szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A kiviteli többlet 939 millió euró volt, 85 millióval több, mint a múlt év azonos hónapjában.

A november 7-én közölt előzetes adatokhoz képest árnyalatnyival emelkedett mind a szeptemberi kivitel, mind pedig a behozatal növekedési üteme. Akkor 5,8 százalékos export- és 5,0 százalékos importnövekedést jelentett a hivatal. Az első becslés viszont valamivel nagyobb, 953 millió eurós kiviteli többletet jelzett. 

Az év első kilenc hónapjában a kivitel 4,3, a behozatal 4,5 százalékkal haladta meg a tavaly első három negyedévit, az exporttöbblet 4,983 milliárd euró volt, 105 millió euróval nagyobb az egy évvel korábbinál.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.