BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hanyag cégvezetők az adatvédelemben

A cégvezetők elképesztő módon hanyagok, a legnagyobb problémát nem az jelenti, hogy nem tudjuk az adatvédelmet biztosítani, hanem az, hogy a cégvezetők nem hajlandók ezt használni – mondta Zelenák János a magyar fejlesztésű, hardveres hívástitkosító technológia, a SecFone szabadalmának feltalálója.

Tapasztalata szerint a legnagyobb kockázatot a céges adatvédelem szempontjából a gondatlanság, gyanútlanság, naivitás jelenti. „Alapszabály, hogy mobiltelefonba nem mondjon bizalmas dolgokat a cégvezető.”

Az adatkapcsolat biztonságának biztosításával szemben az adatbiztonságért valamelyest többet tesznek a vállalkozások. De még mindig 40 éves technológiákat alkalmaznak a cégek.

A megoldást a zárt hálózatok használata jelenti. Ilyen a Zelenák János által kifejlesztett MVCN, amely egy titkos, zárt kommunikációs hálózatot, „amelybe nincsen kívülről próbálkozás”. Az MVCN hálózat titkosított telefonálást, SMS- és fájlküldést tesz lehetővé. A céges adatbiztonság fontosságát aláhúzandó Zelenák János kiemelte: 50 milliárd euró kárt okoz Németországnak az ipari kémkedés évente.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.