BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több újdonság az EU-pénzeknél

A 2014–2020-as fejlesztési ciklusban több új intézkedés is megkönnyíti az uniós forrásra pályázó vállalkozások dolgát – mondta Harsányi Gábor, a GoodWill Consulting Kft ügyvezető igazgatója. A ciklus újdonságai között sorolta, hogy a pályázati eljárást gyorsították, egyszerűsítették, kizárólag elektronikus felületen folyik majd a pályázás. Cél lesz az, hogy elkerüljék az első napos forráskimerülést.

A vállalkozások pályázását több új intézkedés is megkönnyíti. Bevezetik a halasztott önerőt, ami azt jelenti, hogy a szükséges önerőt csak a projekt végén kell benyújtani a cégeknek. A projektek megvalósítását így előleg felhasználásával kezdhetik meg a cégek, amelynek mértéke akár 30 százalék is lehet.

A GoodWill Consulting Kft ügyvezető igazgatója szerint további kedvező újítás, hogy az egy éves múlttal rendelkező, illetve köztartozásmentes cégek biztosítéknyújtási mentességet kapnak. Ez a lehetőség a már futó projektekre is kiterjed, vagyis a már lekötött eszközöket is fel lehet szabadítani. Kiemelte, hogy az új hétéves ciklusban több pályázatnál is egyre inkább hangsúlyos lesz a visszatérítendő támogatás.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.