BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megkezdte az MVM Net a pályáztatást

A MVM Net Távközlési Szolgáltató Zrt. tovább folytatja az LTE450 technológiára épülő hálózat kiépítésének előkészítését - közölte a cég. A társaság kiírta az eszközszállító és kivitelező kiválasztására vonatkozó pályázati eljárásait. A rendszerszállító és a generálkivitelező kiválasztása, majd a szerződések megkötése után az MVM NET Zrt. megkezdi az országos lefedettségű, az állami és üzleti infokommunikációt kiszolgáló LTE 450 hálózat kiépítését, elősegítve a digitális közszolgáltatások fejlesztését Magyarországon.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (továbbiakban NMHH) 2013 decemberében írta ki pályázatát a 450 MHz-es frekvenciasáv kihasználatlan, szabad blokkjaira, melynek nyerteseként 2014. március közepén az MVM Net Zrt-t hirdette ki. A cég közgyűlése 2014. december 12-én hagyta jóvá leányvállalata, az MVM Net Zrt. számára a 450 MHz-es frekvenciasávban működő LTE450 mobil adatátviteli technológián alapuló országos hálózat kiépítését.

A fejlesztések révén az MVM NET Zrt. folyamatosan kapcsolja be az autópályák és egyszámjegyű főútvonalak környezetét, valamint a fővárosi és a megyeszékhelyek közlekedéstájékoztató rendszereit az állami távközlési infrastruktúrába, továbbá biztosítja a szükséges adatátviteli kapacitást a jövőbeni okos hálózati és okos mérési rendszerekhez és M2M alkalmazásokhoz - ígérik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.