BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hamis, nem működő bombakeresőket használnak Egyiptomban

Miközben az elmúlt évek legnagyobb ál-bombakeresőjének megalkotója börtönbüntetését tölti, Sarm es-Sejkben az övéhez hasonló hamis készülékkel próbálnak védeni több szállodát és plázát.

Működésképtelen kézi bombakeresőket használnak Sarm es-Sejk több biztonsági szolgálatánál - állítja a CNN. Azt állítják: nem sokkal egy orosz repülő 224 utasának életét követelő támadás után a város több hoteljében és bevásárlóközpontjában olyan bombadetektort használnak, amelyeknek az exportját a brit kormány megtiltotta, mert nem működnek.

A brit James McCormick jelenleg is tízéves börtönbüntetését tölti, mert a Közel-Keleten hamis bombakeresőket árult. A szerkezet valójában semmire nem volt alkalmas, de a megalkotójának így tíz több tízmillió dollár nyereséget hozott, amíg 2013-ban el nem ítélték miatta. Hasonló hamisítványt a thai kormánynak is eladtak korábban. A CNN most azt állítja: Sarm es-Sejk két hoteljában és két bevásárlóközpontjában is erre hasonlító eszközt láttak a biztonsági őröknél.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.