BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több Pepsivel az erős dollár ellen

A PepsiCo adózott eredménye 1,72 milliárd dollárra nőtt az egy évvel korábbi 1,31 milliárd dollár után.

A PepsiCo a szakértők által vártnál nagyobb tavalyi utolsó negyedévi forgalomról számolt be. Eladásai Észak-Amerikában nőttek, ami segített mérsékelni az erős dollár kedvezőtlen hatását.

A december 26-ával záródott negyedévben a cég forgalma éves szinten 7 százalékkal 18,59 milliárd dollárra csökkent. A szakértői várakozások átlagában 18,51 milliárd dollár szerepelt.

A PepsiCo forgalma a három hónapban 2 százalékkal nőtt Észak-Amerikában, ahol a cég teljes forgalmának 31,5 százaléka bonyolódik.

A PepsiCo adózott eredménye 1,72 milliárd dollárra, részvényenként 1,17 dollárra nőtt az egy évvel korábbi 1,31 milliárd dollár, egy részvényre kivetítve 87 cent után.

Az egyszeri tételek nélküli negyedéves részvényarányos eredmény 1,06 dollár lett, ami megegyezik az elemzői várakozásokkal.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.