BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Öntözés: már közel ezerkétszáz fejlesztésre jutott uniós forrás

Több mint száz újabb gazdálkodói projekthez biztosít forrást az Agrárminisztérium – közölte Nagy István agrárminiszter.

A Vidékfejlesztési program öntözésfejlesztést támogató pályázati felhívásának keretében újabb 102, mezőgazdasági termelők által megvalósítani kívánt projekt kap támogatást, több mint 41,4 milliárd forint értékben – közölte Nagy István. A támogatás révén öntözési közösségek, mezőgazdasági vállalkozások fejlesztik többek között öntözési infrastruktúrájukat és a kapcsolódó műtárgyaikat, újítják meg meglévő, korszerűtlen berendezéseiket vagy állítanak be új öntözőberendezéseket.

Aerial,Image,Of,Irrigation,System,In,Wheat,Field,Shoot,From, öntözés
A klímaváltozás miatt kulcsfontosságúvá vált az öntözés /  Fotó: Shutterstock

A miniszter elmondta, hogy a felhívás keretében így 

már összesen 1181 öntözési projekt rendelkezik támogatói okirattal, valósult meg vagy áll megvalósítás alatt, 141,6 milliárd forint összegben.

Az öntözésfejlesztés a mezőgazdasági termelés biztonságának fenntartásában, a magas hozzáadott értékű növényi kultúrák termesztésében mára meghatározó jelentőségűvé vált a megváltozott klimatikus viszonyok között.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.