BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tűzveszélyesek, ezért visszahívja a BMW a Mini Coopereket

A visszahívott elektromos autók akkumulátora gyulladhat ki. A tűzveszélyes modellek gondjait szoftverfrissítéssel orvosolnák, de ehhez a kocsit márkaszervizbe kell vinni.

Több mint 140 ezer elektromos hajtású Mini Coopert hív vissza világszerte a BMW, az akkumulátorok tűzveszélyességére hivatkozva, noha balesetről vagy sérülésről nem érkezett eddig jelentés.

BMW car dealership, Mini Cooper, leasing returns, used automobiles are in the yard waiting for buyers, automobiles, export, exports, used car center, used, new cars, used cars, car purchase, buy, car dealership, cars, offer, cars, young used cars. Automobile. (Photo by Frank Hoermann/SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP)
A cég szerint akár parkolás közben is kigyulladhat az akkumulátor / Fotó: AFP

A német autógyártó keddi közleménye szerint az elektromos Mini Cooper SE modellek visszahívására azt követően került sor, hogy az akkumulátorok házát tesztelték, és szivárgást mutattak ki. A BMW szerint a magasfeszültségű akkumulátor akár vezetés közben is lekapcsolhat, de nem zárható ki a tűzveszély a parkoló autók esetében sem – jelenti a Dow Jones.

A BMW a járművek szoftverének frissítésével oldaná meg a problémát, és arra kéri a levelet vagy hibaüzenetet kapó vásárlóit, hogy az autót vigyék márkaszervizbe, ahol díjmentesen orvosolják a problémát. 

A szoftverfrissítéssel megoldható gondok miatt nem minden gyártónál kell az autót szerzivbe vinni, a Tesla általában online szokta intézni a javítást.

A BMW egyébként megelőzte a Teslát Európában: a német gyártó növelni tudta az elektromos autói eladásait júliusban, miközben a Tesla eladásai nagyobb mértékben csökkentek. Az e-autók egész Európában veszítenek a népszerűségükből, mivel a kormányok csökkentik a vásárlást ösztönző támogatásokat.
 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.