BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Citroen,Xsara,Picasso,
családi autó
egyterű

Egyre többen keresik a használt autókat – Ezek a legnépszerűbb családi modellek

Az újautó-piacról eltűnni látszanak az egyterűek, ráadásul az áruk is növekszik, így a használt családi autókra egyre többen keresnek rá.

Az Opel Zafira, a Volkswagen Turan és a Renault Scenic vezeti az egyterűek (MPV, multi-purpose vehicle) népszerűségi toplistáját – derült ki a Használtautó.hu kutatásából.

Citroen,Xsara,Picasso,
családi autó
egyterű
A Citroen Xsara Picasso az egyik legnépszerűbb egyterű családi autó / Fotó: Shutterstock

Legalacsonyabb, 622 ezer forintos átlagáron egy átlagosan 18,5 éves Citroen Xsarát lehet megvenni (a toplista legidősebbjeként), míg legmagasabb, 3 667 000 forintos átlagáron egy átlagosan 10,9 éves Ford S-Maxhoz juthatunk (a toplista legfiatalabbjaként).

Mivel az újautó-piacról eltűnni látszanak az egyterűek, egyre többen keresgélnek a használtak között. Ezekért a valóban praktikus autókért pedig a vásárlók is hajlandók mélyebben a zsebükbe nyúlni, így a toplistán szereplő modellek 13,8 éves átlagéletkora is fiatalabb a teljes magyar autópark átlagánál – mondta Horváth András, a Használtautó.hu autópiaci szakértője.

Ami az új családi egyterűeket illeti, azok hazai átlagára 5 millió forinttól akár 46 millióig is terjedhet. Tizenkilenc különféle méretkategória új személyautóinak átlagos forintárait közölte legfrissebb cikkében a Vezess. Hazánk piacvezető autós szaklapja a világ egyik legnagyobb járműipari statisztikákat készítő cégétől, a JATO-tól kérte be a rendkívül részletes adatsorokat, amelyek a hazai autószalonok által tavaly kínált összes új autó listaárának átlagán alapulnak.

Az összeállításból kiderül, hogy a legkisebb új kocsik átlagára immár 5 millió forint felett kezdődik, míg a divatos szabadidő-autók közül a legolcsóbbaké közelít a 9 millióhoz.

A középkategóriás szedánokat és kombikat pedig 12–14 millió között kínálják a kereskedések.

Félmillióan várnak a Tesla családi modelljére

Munkájuk megbecsüléseként a Tesla dolgozói kapták meg az első harminc darabot a cég „népautójának” nevezett Model 3-ból.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.