BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

iPhone hazatelefonál…és letiltja a nem tetsző szoftvereket

Egy hacker érdekes felfedezés tett, miután "boncolást" végzett egy iPhone-on. Úgy tűnik, az Apple olyan rendszert telepít berendezéseibe, amely lehetővé teszi egyes szoftverek távolról történő letiltását

A bejelentést Jonathan Zdziarski, egy az iPhone-ok feltörésében jártas szakember tette az Engadgetnek. Mint mondta, a speciális tulajdonság a készülék CoreLocation részében bújik meg egy konfigurációs fájlban. Az iPhone 3G új, 2.x firmware-ének ez a kiegészítése egy weblapra mutat, amely az Apple szoftver-feketelistáját tartalmazza.

A hacker elmondta: eddig még nem észlelte, hogy bármilyen alkalmazást letiltott volna az iPhone, de ez a tulajdonság arra utal, hogy a berendezésre rendszeresen "hazatelefonál" és egyeztet a vállalattal arról, milyen programok találhatóak rajta. Az Engadget cikke szerint az Apple ezt az intézkedést nem tudja majd a felhasználók biztonságára hivatkozva megmagyarázni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.