BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Érdekli a Mozilla mobil böngészője? Próbálja ki PC-n, itt!

A Mozilla az elmúlt hét végén kiadta első mobiltelefonos böngészőjének, a Firefox Mobile-nak a nyilvános alfaváltozatát. A Fennec (sivatagi róka) asztali gépen is kipróbálható.

A most kiadott alfaváltozatot természetesen csak tesztelőknek, szoftver- és webfejlesztőknek szánja a Mozilla, semmiképpen sem éles környezetbe. A Fennec egyelőre egyetlen mobil eszközön fut, a Debian Linux-alapú Maemo operációs rendszerre épülő Nokia N810 Internet Tableten, ami azonban nem túl elterjedt – írja a HWSW.

A Mozilla ígérete szerint készül egy Windows Mobile-ra írt változat is, azonban az egyelőre nem tart még az alfa-állapotnál, így korai lenne a nyilvános tesztelése. Annak érdekében azonban, hogy minél többen ki tudják próbálni a böngészőt, asztali operációs rendszerekre is elkészítették, így Windowst, Mac OS X-et és Linuxot futtató felhasználók egyaránt letölthetik és kísérletezhetnek vele.

A Mozilla várakozásai szerint az add-onok fejlesztése is megindulhat ezzel, így mire a végleges verzió megjelenik, már lesznek bővítmények a Firefox Mobile-hoz.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.