BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Olcsóbbak és okosabbak - Videó az új Apple MacBook-okról

Most először ezer dollár alá ment az Apple. Az új MacBook-okat tegnap este mutatta be hivatalosan Steve Jobs, aki a fejlesztett grafikus és hálózati képességeket hangsúlyozta.

Az Apple a belépőszintű laptopjának árát engedte a bűvös ezer dolláros határ alá, míg a komolyabb modelleknél a további fejlesztésekre koncentrált. Így az iPhone-nál ismert touch funkciók már egyes notebookokban is elérhetőek, lehetővé téve a gyorsabb és kényelmesebb navigációt. A track padok próbálják az egér kezelésének érzetét szimulálni és pontosabb görgetést ígérnek a korábbi modelleknél – tudósít a YahooTech.

Steve Jobs a tegnapi bemutatón úgy fogalmazott: az új MacBook-ok továbbfejlesztett grafikus képességeiről az Nvidia gondoskodik. Ennyiben tehát az Intel kárára módosított a vezérigazgató, bár az alapfelszereltséget továbbra is a világ legnagyobb chipgyártója biztosítja. A külsőt illetően az Apple követi a forradalmiként bemutatott MacBook Air designját: az új modellek mindegyike vékonyabb és az alumínium háznak köszönhetően könnyebb is.

Az Apple Macbookok árai így az Egyesült Államokban 1 300 dollártól (253 ezer forint) 2 500 dollárig (488 ezer forint) terjednek.

Steve Jobs a notebookokon kívüli témákról igen szűkszavúan nyilatkozott: nem kommentálta az egészségi állapotának rosszabbodásával kapcsolatos pletykákat. A világválsággal kapcsolatban annyit mondott: elég olyan embert találnak, aki nála sokkal okosabb és szívesen elemzi a helyzetet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.